torstai 11. huhtikuuta 2013

Miksi Koreat kinastelee?

Koko muu maailma on sitä mieltä, että täällä on jo täysi sota ja jos ei ihan vielä, niin aivan kohta varmasti. Etelä-Koreassa ihmiset kuitenkin ottaa Pohjois-Korean uhittelut vähemmän vakavasti, sillä maiden välisen historian aikana tällaista on tapahtunut aiemminkin. Toki ei yhtä vakavia uhkauksia ole annettu, mutta monia on ne kerrat kun PK on uhannut pommittaa Seoulin maantasalle tai aloittaa sodan muilla tavoilla.

Tosi asiahan on, että tuo pohjoinen naapuri on asiansa kanssa aivan yksin. Kaiken maailman asiantuntijat sanovat, ettei Pohjois-Korealla ole edellytyksiä ja tarvittavaa teknologiaa toteuttaa kaikkia niitä uhkauksia, mitä ovat ilmoille päästäneet. Sen lisäksi, että uhkauksien toteuttaminen on osittain mahdotonta, ei siinä olisi _yhtään mittään järkiä_. Sodan aloittaminen olisi Pohjois-Korealle silkka itsemurha, sillä maa tultaisiin pommittamaan maan tasalle ennen kuin ehtivät Suuren Johtajansa nimeä lausua. Tottakai jokaista Pohjois-Korean liikettä kytätään taukoamatta ja tiedustelupalvelut tekevät varmasti kaikkensa, ettei mitään jäisi huomaamatta.

Suomen Seoulin suurlähetystön tiedote suomalaisille


Jos sota kuitenkin kaikesta huolimatta syttyisi, olisi sillä ainakin yksi hyvä puoli - se aika varmasti tarkoittaisi Pohjois-Korean loppua. Mutta se, mitä se taas tarkoittaisi, ei olisi varmasti mitään hyvää Etelä-Korealle! Tai ainakin näin olen omassa pienessä päässäni funtsinut. Pohjoisesta väki alkaisi valua kohti etelää paremman elämän toivossa. Se mahdollisesti tietäisi loppua, tai ainakin lamaannusta, Etelä-Korean kasvavalle taloudelle. Etelä-Korea on muuten ensimmäinen maa maailmassa, joka on siirtynyt kehitysavun saaja maasta kehitysavun antajaksi! Sekin mun mielestä kertoo aika hyvin siitä, kuinka hyvin asiat täällä nykyisin rullaakaan. Mitä kaikille noille ihmisille tapahtuisi PK:n loppumisen myötä? Jäisi EK:n ja Jenkkien tehtäväksi huolehtia niistä miljoonista rutiköyhissä oloissa elävistä ihmisistä, joille suurimmalle osalle tulee shokkina se, millainen muu "oikea" maailma todellisuudessa on.


Kirjoituksen otsikko on peräisin blogin tilastoista, sillä joku onneton oli päätynyt lukemaan mun blogia googletettuaan "miksi koreat kinastelee". Vastauksena siihen voisin kertoa pienen tarinan. 
Olipa kerran kaksi pikkupoikaa, Pohjois-Korea ja Etelä-Korea. Ne ei oo ollu pitkään aikaan kavereita keskenään ja se vähän harmittaa molempia, mutta kummallakaan ei oo pokkaa sanoa sitä suoraan. Alunperin ne lakkas olemasta kavereita, koska niillä oli (ja on edelleen) mielipide-eroja, jotka ei ratkennut vaikka kuinka tapeltiin. Lopulta vaan päätettiin, että ei olla enää kavereita ja molemmat pysyy omilla pihoillaan tästä lähtien. Nyt sitten Pohjois-Korea ei tykkää siitä kun muut (l. Etelä-Korea ja Jenkit) leikkii keskenään hienoilla pyssyillä eikä sitä oteta mukaan leikkiin, koska kukaan ei oikeen tykkää siitä. Sitten se aatteli, että jos mää nyt alan kiusaamaan ja uhkailemaan niitä, niin ehkä ne ottaa meikät kerrankin tosissaan: jos mää en saa osallistua leikkeihin niin ette tekään! Pohjois-Korea ei tykkää kun sillä ei oo rahaa ostaa niin hienoja pyssyjä, niin päätti sitten katkaista vähäisetkin kontaktit niihin, jotka yritti ees vähän olla sen kavereita. Niinhän se mennee, ettei rikkaat ja köyhät penskat voi leikkiä keskenään - ja miten voiskaan, jos niiden pihojen välissä on jumalattoman iso aita?



1 kommentti:

  1. Niimpä, oikeesti ärsyttää kauheesti nuo pohjois korean uhkaukset ;__; Kun en haluu kuitenkaa et koko pohjois korea häviää, mutta en kyl haluu niiden voittavankaan... Kumpa koko sotaa ei tulis lainkaan... joku menee puhuu niille järkee ? :P Kumpa vaa ;__;

    VastaaPoista